Samoerai Goshinjutsu

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Goshinjutsu

Algemene info

De kunst van verweer of zelfverdediging

Deze vorm van ongewapend vechten heeft een grote variatie aan technieken en richt zich meer op hedendaagse gevechtsituaties, zonder hierbij de banden van de klassieke gevechtskunst te verwaarlozen of te negeren.

Goshinjutsu is een Japanse verdedigingskunst die van belang zou kunnen zijn wanneer het nodig blijkt. Niet verwonderlijk dat verscheidene beoefenaars zich zeer thuis voelen in deze elegante maar toch doeltreffende zelfverdedigingsdiscipline.

Alle mogelijke vormen van agressie, alsook gewapende en ongewapende aanvallen worden gesimuleerd om hiertegenover een doeltreffende afweertechniek te plaatsen.

Goshinjutsubeoefenaars zijn soms verwonderd door de eenvoud van de technieken waarbij men een aanvaller totaal kan uitschakelen.

Het zorgt voor een natuurlijke harmonie tussen zowel lichaam en geest, waarin zelfdiscipline, innerlijke rust en wederzijds respect een onderlinge basis vormen onder de beoefenaars. De kennis van de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam zijn hierbij van zeer groot belang.

Basistechnieken of Kihon zijn onontbeerlijk en een noodzakelijke voorwaarde. De vitale punten op het menselijk lichaam worden eveneens gebruikt in het Goshinjutsu, die je ook terugvindt in andere oosterse gevechtskunsten omdat het menselijk lichaam is nu eenmaal uniform samengesteld.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu